logo vaarcurus limburg

Cursus Aanbod

Cursus Klein Vaarbewijs 1

De groepscursus KVB1 bestaat uit 5 theorielessen á 3 uur òf een dagcursus, eventueel uit te breiden met een praktijkles van +/- 3 uur (aanbevolen bij KVB1). Tijdens de lessen werken we gericht naar het examen toe. Uitleg van theorie met praktische voorbeelden worden afgewisseld met oefeningen om je de beste voorbereiding te geven.

Na het volgen van de cursus ben je dan ook helemaal klaar voor het examen KVB1!

Omdat persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel staat, werk ik met kleine groepen en is er aandacht voor ieder individu.

Praktijkles

Motorbootvaren leert men in de praktijk. Net zoals autorijden wordt motorbootvaren niet uit het boekje geleerd. Daarom is het advies aan beginnende watersporters om de theoriecursus altijd te combineren met een of meerdere praktijk-vaarlessen.

Vaarcursus Limburg werkt al geruime tijd samen met Vaarschool Big Easy / Maastricht Marina om de examenstof in de praktijk te brengen. Een aanrader!

De praktijkles is los bij te boeken voor maar € 50,- voor +/- 3 uur op het water!

5 – weekse groepscursus: 5 theorielessen van 3 uur

  • Pakket A: theorie + lesmateriaal € 236,-
  • Pakket B: theorie € 200,-

Dagcursus – 1 dag theorie incl. lunch

  • Pakket A: theorie + lunch € 200,-

Het lesmateriaal à € 36,- bestaat uit een ’Studiewijzer Klein Vaarbewijs 1 + 2’ en een online examentrainer, die zowel op een pc/laptop als telefoon/tablet gebruikt kan worden.

De examenkosten dien je rechtstreeks te voldoen aan het examensecretariaat van het CBR. De kosten voor het theorie-examen KVB1 bedragen € 46,60. Het vervaardigen van het Vaarbewijs zelf kost € 11,10.
Er geldt geen minimumleeftijd voor het examen KVB , het is echter na behalen pas vanaf 18 jaar geldig.

Cursus Marifonie

De theoriecursus bestaat uit 1 lesdag incl. examen, die dezelfde dag wordt afgelegd. Tijdens deze dagcursus werken we gericht naar het examen voor het Basiscertificaat voor de Marifonie toe. Uitleg van theorie met praktische voorbeelden, worden afgewisseld met oefeningen om je de beste voorbereiding te geven. Na het volgen van de cursus ben je dan ook helemaal klaar voor het examen Marifonie!

Dagcursus Marifonie

  • Pakket A: theorie + lunch + examen € 215,-
  • Pakket B: alleen examen € 80,-

 

Het lesmateriaal dien je zelf te bestellen. Voorbereiding theorie is vereist!
De minimumleeftijd voor het examen Basiscertificaat Marifonie is 16 jaar.

Privélessen

Bij privélessen wordt gekeken naar een individueel studieschema dat bij jou/jullie past. Deze lessen zijn flexibel in te plannen en kunnen in mijn leslokaal te Maastricht of op een door jou gewenste locatie plaatsvinden. Een dagcursus behoort hierbij ook tot de mogelijkheden!

Doordat we individueel of met een select gezelschap werken weet je zeker dat je goed voorbereid op examen gaat!

Kosten: € 50,- per uur
Excl. lesmateriaal + reiskosten

Meer personen? Vraag dan een offerte aan, met vermelding van het aantal personen, het adres en het gewenste aantal lessen.